E.NEXT a implementat un proiect în Moldova

8 Noiembrie 2019

E.NEXT-Compania Moldova a implementat un proiect de compensare a puterii reactive (CPR) pentru unul dintre producătorii de vinuri și materiale vinicole din Republica Moldova — IM «VINIA TRAIAN» SA.

Experții noștri au efectuat întregul ciclu de lucrari la un proiect «la cheie» - de la măsurarea calității rețelei electrice la întreprindere, calcularea, asamblarea, instalarea, până lamontarea și punerea în funcțiune. Instalarea CPR a făcut posibilă elibirarea transformatorului de alimentare și a cablului de alimentare, ridicarea tensiunii pe sina RU-0,4kV, reducerea pierderii de electricitate activă în transformatorul și cablul, reducând astfel costurile instalației pentru plata energiei electrice.

Instalarea CPR este asamblată pe baza echipamentelor de la E.NEXT și Lifasa.

Fabrica VINIA TRAIAN este situată în satul Gabanoasa, la intersecția granițelor Moldovei, Ucrainei și României. Are o zonă bogată de materii prime, situată în stepa Bugeacului și pe versanții regiunii viticole Kahul. VINIA TRAIAN produce peste 17 tipuri de vinuri uscate și fortificate. Aproape 80 % din strugurii prelucrați sunt de șampanie și materiale de vin uscate de masă anual. Cele mai populare sunt vinurile de masă uscate obținute din struguri roșii Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi.Inapoi la lista