Dacă aveți întrebări cu privire la caracteristicile tehnice, caracteristicile aplicării,
schemele electrice, selectarea de analogii, puteți solicita profesioniștii E.NEXT.
Funcționarea unei lămpi fluorescente este afectată de temperatura și umiditatea aerului ambiant.
Parametri, cum ar fi durata de viață, fluxul de lumină și puterea lămpii depind de tensiune, forma de undă a curentului care curge prin lampă, metoda de aprindere a lămpii și numărul de incluziuni ale ei.
Să considerăm mai detaliat unii dintre factori. 1. Temperatura aerului ambiant. Lămpile fluorescente standard sunt concepute pentru a funcționa la o temperatură ambiantă de +15 ... +400C, iar puterea maximă de iluminare o au la o temperatură ambiantă de 20 ... 250C. Există lămpi special concepute pentru funcționare la temperaturi scăzute. Odată cu schimbarea temperaturii ambiante se modifică temperatura pereților tubului lămpii ceea ce afectează presiunea vaporilor de mercur în interiorul becului lămpii. Corespunzător, la devierea temperaturii ambiante scade fluxul luminos al lămpii. De exemplu, când temperatura pereților tubului lămpii scade la 00C, fluxul luminos scade la 10 ... 15% din valoarea nominală. De ținut cont de faptul că fluxul luminos este, de asemenea, influențat de construcția corpului de iluminat, în care este instalată lampa, adică de condițiile de înlăturare a căldurii de la bec. Temperatura mediului ambiant exercită o influență semnificativă asupra tensiunii de aprindere a lămpii.
2. Umiditatea mediului ambiant influențează tensiunea de aprindere a lămpii. Umiditatea optimă pentru aprindere este de 75-80%. Umiditatea ridicată duce la formarea unei pelicule pe suprafața tubului, care reduce rezistivitatea ei de suprafață, ceea ce, la rândul său, afectează tensiunea de aprindere. Schimbarea umidității în direcția reducerii sau majorării influențează tensiunea de aprindere.
3. Metoda de aprindere a lămpii. Catozii lămpii sunt acoperiți cu un strat de oxid care se evaporă în procesul de iluminare și se depune pe pereții tubului. Stratul de acoperire cel mai mult este afectat de evaporare la momentul aprinderii lămpii. Pentru a reduce impactul asupra duratei de viață a lămpii, ea trebuie să fie aprinsă catozii fiind suficient încălziți. Prin urmare, pentru a mări durata de viață a lămpii este utilizată metoda aprinderii lampilor cu pre-încălzirea catozilor. Tipul echipamentului declanșare afectează intensitatea pulsului fluxului de lumină a lămpii. Intensitatea fluxului luminos al lămpii alterează la alimentarea ei cu curent alternativ, urmărind schimbările curentului care trece prin lampă, depinde de pauze initiale si finale a curentului, care sunt create de echipamentul declanșare.
4. Tensiunea de alimentare. În timpul funcționării lămpii tensiunea de alimentare din rețea variază în limite largi, ceea ce afectează parametrii lămpilor. Modul de funcționare a lămpilor depinde de tipul echipamentului de control de declanșare. De exemplu, pentru un balast inductiv, în timpul creșterii tensiunii din rețea, tensiunea lămpii scade, iar curentul și puterea cresc, eficiența iluminării scade. În medie, la fiecare 1% de schimbare a tensiunii, fluxul luminos alterează cu 2%. Pentru un balast capacitativ, însă, fiecare 1% de schimbare a tensiunii din rețea produce o schimbare a fluxului luminos de 1%.
Pentru declanșarea lămpii cu halogenuri metalice de 70 W este nevoie de următorul set de echipamente de control al declanșării:
condensator - e.capasitor.13 pF;
ignitor puls - e.ignitor.3.wire.70.400;
inductor - e.ballast.hps.mhl.70.
În plus, trebuie să achiziționați și titularii pentru lămpi.
Când apăsați butonul de testare este simulat curentul rezidual, astfel atunci când există o diferență între curenții transformatorului diferențial este verificată funcționarea separatorului dispozitivului decuplator de protejare.
Dacă aveți nevoie de a verifica toți parametrii RCD, e necesar de a transfera dispozitivul la un laborator specializat.
Performanța în caz de apariție a curentului rezidual până la sau 0.1 sec.
La conectarea firelor la întrerupătorul automat de curent rezidual e.industrial.elcb observă conectarea corectă a fazei și conductoarelor neutre. Conductorul neutru trebuie conectat la terminalul marcat cu simbolul N.
Daca alegeți corect întrerupătorul automat, puteți proteja echipamentele și cablajul D-voastră în caz de suprasarcină și în cazul unui accident. Sarcina întrerupătorului automat - dezactivarea tensiunii în caz de scurt circuit, astfel, un întrerupator automat incorect selectat poate provoca electrocutare sau incendiu.
Întrerupătorul automat de circuit este declanșat de excesul îndelungat al curentului maxim admisibil, deci curentul nominal al întrerupătorului automat selectat nu trebuie să depășească sarcina de curent admisibilă pentru cablajul dumneavoastră.
Vă recomandăm:
1. Nu alegeți întrerupătorul automat de circuit doar conform design-ului;
2. Nu instalați întrerupătoare automate de circuit cu un defect al carcasei;
3. Nu instalați întrerupătoare automate de circuit cu putere mai mare decât este necesar.
La selectarea unui întrerupător automat de circuit ar trebui să:
1. Selectați puterea întrerupătorului automat corespunzător parametrilor cablajului dumneavoastră și a puterii nominale a echipamentului dumneavoastră;
2. Selectați doar întrerupătoare automate de circuit certificate;
3. Consultați vânzătorul de specialitate înainte de cumpărarea întrerupătorului.
Întrerupătorul automat trebuie selectat conform acestor caracteristici:
a) Curent nominal;
b) Tensiune și condițiile de operare (în funcție de constructiv);
c) Сaracteristica de declanșare;
Inainte de a cumpara un întrerupător trebuie de calculat curentul total pentru cablajul dumneavoastră.
Calculul curentului nominal al întrerupătorului automat:
I min n = 4,55 P, unde P - puterea totală a consumatorilor (kW) conectați la întrerupătorul automat;
4,55 - coeficient de proporționalitate (A / kW);
Întrerupătorul automat selectat trebuie să îndeplinească condiția:
I Min n